Vackra Springerle motiv

Äntligen har jag fått in en del nya produkter som legat ”på kö” in i butiken. Bland annat ett helt nytt sortiment av Springerle formar.

Dessa formar används först och främst till en traditionell kaka som har gamla anor från främst Tyskland och Schweiz. Den bakades ofta till jul och den mest traditionella varianten var smaksatt med anis.

Men dessa formar har många användningsområden. Bland annat fungerar de utmärkt att använda sockerpasta i, och då får man fantastiska motiv som man kan fästa på en tårta eller på toppen av en cupcake eller cookie.
Enklast är att göra enfärgade motiv, men gillar man pilljobb kan man fylla i med sockerpasta i olika färger, alternativt måla motivet efteråt.

Här är några exempel för inspiration:

Dela gärna min sida:

7 thoughts on “Vackra Springerle motiv

 1. Åh, vad underbart fina! Dessa måste jag införskaffa. Måste bara prova sockerpastan du var snäll och skickade mig först, vilket jag inte har hunnit med ännu. Vad tycker du är bäst att använda sig utav när man ska täcka en tårta, olja eller maizena? Tänkte om oljan kanske förhindrar sprickor(?) Mvh Susanne

 2. Hej Susanne,
  Jag använder alltid majsstärkelse på underlaget för att sockerpastan/marsipanen inte ska fastna – har faktiskt aldig hört att någon använder olja till det. Jag skulle själv inte vilja ha olja med i spelet.
  Bästa sättet att undvika sprickor är att knåda sockerpastan ordentligt innan man kavlar. Sedan skiljer det lite mellan olika märken, en del har lättare för att spricka än andra. Testa provbiten jag skickade dig. Den pastan (PME) är den bästa jag någonsin arbetat med. Helt outstanding – jag rekommenderar den starkt!
  Lycka till,
  /Gunilla

 3. Hei Gunilla! Jeg er fra Norge og leser med stor sorg at du ikke kan sende varer til Norge lengre. Kan man finne en annen løsning da? Jeg handler av og til ved grensen og kan hente tingene der et sted? Handler i Svinesund, Strömstad og Töcksfors. Jeg skulle så gjerne ha PME pastan og Springerle formene.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.