Tårtan från avsnitt 5

Här är lite bilder på tårtan från del 5, varuhustemat. Jag hade verkligen önskat mig en annan avdelning än leksaker, men vi fick ju inte välja själva. Hade det varit en annan avdelning, t.ex skor eller liknande, hade jag förmodligen valt att bara göra en eller ett par varor, men eftersom leksaksavdelningen innehåller en så stor variation av varor kände jag att det blev svårt att välja ut bara en. Och även om jag helst undviker figurmodellering så manade detta uppdrag mig till att göra just det; modellera en mängd olika figurer. Så sagt och gjort!Del5_1

Själva tårtan fick bli en hylla i trä och jag staplade tårtorna i ena sidan istället för i mitten, så att jag skulle få mer ”hyllplats” att fylla med leksakerna. Jag gillar ju normalt inte tårtor med baksidor – för mig är alla sidor lika viktiga – och man kan ju aldrig veta vilket håll en gäst på en fest tittar på tårtan från. Detsamma gäller kläder, varför finns det tröjor med snygga mönster på framsidan och inte på baksidan – (Köper aldrig sådana). Men nu behövde jag en sluttande hylla.

Dessa dagar blev fyllda med väldigt mycket pilljobb. Förutom all modelleringen var det många detaljer som skulle målas. Oron var att inte hinna med alla figurer jag ville ha med, så att hyllorna skulle gapa tomma. Ett tag lekte jag med tanken att göra ”leksaksavdelningen dagen efter den stora rean” 🙂 men la förstås ner den tanken då det inte hade blivit lika visuellt tilltalande. Så jag gjorde en lista i prioriteringsordning så att jag skulle vara säker på att få med de viktigaste figurerna. Jag hann med det mesta, och faktiskt flera av en del, och behövde aldrig känna mig ohälsosamt stressad.

När jag såg programmet igår kväll, blev jag dock väldigt förvånad över hur innehållet presenterades. Det var nämligen inte en Dumlekola eller skumbanan i närheten av min tårta. Jag hade funderat på att använda Dumlekolor för att göra det enkelt, men jag gillar verkligen inte sånt där godis ”fluff” som många gör, så jag valde bort det och kokade min egen, riktiga kola. Man ser mig dessutom tydligt göra det i programmet. Och det var riktiga, äkta bananer – såna där gula med skal på – inte något sliskigt banangodis! Usch. Hur som helst, den var vääääldigt god.

Figuren jag blev mest nöjd med – mjukisgiraffen – fick hamna på toppen:

Del5_2

Del5_3

 

 

 

 

Dela gärna min sida:

One thought on “Tårtan från avsnitt 5

  1. hej! tyckte tårtan såg och lät otroligt god! finns det möjlighet att få recept? min dotter skulle älska den till sin födelsedag ☺ tack för all inspiration! mvh Elin

Comments are closed.