Souvlakitårtan

Souvlakitårta_1

Så var andra avsnittet avklarat. Min favoritteknik utan tvekan, att få en tårta eller sockerkreation att se ut som något helt annat och därmed lura ögat. Jag tycker själv att jag lyckades över till och med mina egna förväntningar, och kan därmed säga att detta är en av mina allra bästa – om inte den bästa – tårtan jag gjort. Jag fick fram allt jag ville, skillnaden i textur på det bakade pitabrödet, de kladdiga, marinerade grillspetten, de blanka oliverna och den krämiga tzatzikin.

Den var gjord i smaker som jag vanligtvis inte använder, då de är väldigt milda. Men jag ville ju få fram Grekland i hela tårtan så det fick bli ljusa bottnar lätt fuktade med honungslag och en mousse på grekisk yoghurt och honung. Till det ett nötströssel av karamelliserade och hackade valnötter, hasselnötter, pistagenötter och sötmandel. Fantastiskt lyckat!

Allt på tallriken är gjort i sockerpasta, utom ”Tzatzikin” som är kristyr med limeskal….

Souvlakitårta_2

Del2

Dela gärna min sida:

One thought on “Souvlakitårtan

  1. Alla gjorde fantastiska maträtts-tårtor, men jag tyckte nog att din var den som såg mest naturtrogen och verklig ut. Grattis till en fantastisk skapelse! 🙂 Följer med spänning fortsättningen.

    Trevlig helg!

    Hälsningar / Agneta /TÅRTDECOR

Comments are closed.