Tårtan från avsnitt 3 – ikoniska klänningar.

Del3 tårtan

Här är en närbild på min klänningstårta inspirerad av Halle Berrys vackra klänning från Oscarsgalan. Jag valde ju en favoritteknik – brush embroidery – eftersom de broderade blommorna runt klänningslivet verkligen bjöd in till det. Tyvärr är det en ganska tidskrävande teknik, i synnerhet när man också vill färgsätta den då kristyren måste torka helt innan man går på den med färger. Draperingar är också hyfsat tidskrävande så jag hade önskat mig i alla fall en halv dag till.

Hade jag haft mer tid hade jag låtit blommönstret vandra vidare ut från ”livet”, med en lös blomma på sidan. Helt enkelt låtit  det platta tvådimensionella mönstret gå över i en tredimensionell blomma. Och dessutom hade jag då modellerat en Academy award (Oscar) som en cake topper. Men… med begränsat med tid var detta det som kunde åstadkommas.

Smakmässigt en superhit, med björnbärsmousse och choklad. Halle Berry helt igenom!

En sak som inte framkommer i TV är såklart hur lokalen är att jobba i. Och jag kan säga att den var enormt varm! När denna tårta tog form i slutet av dag 2 kollade jag temperaturen och vi hade 26 grader just då. Inte optimalt alls för tårtor! Detta var mer eller mindre ett litet problem genom hela inspelningen då tårtor gärna vill säcka ihop lite om de står för varmt, och det fanns ju aldrig tid att låta de kylas ner helt. Men det blev fint ändå, som tur var, även om mitt tårtkonstnärsöga plågas lite av att de raka kanterna säckar ihop…

Och yes! Jag vann dekorutmaningen igen! Denna gång med en fantastiskt vacker tårtplatå som pris.

 

Dela gärna min sida: