Norsk/Svensk bröllopstårta

Idag har det varit både varmt och fuktigt och det vet ni alla som bakat tårtor att det inte är det bästa tårtvädret. Men så är det ju ofta på somrarna. Jag prisar min luftkonditionering varje gång jag jobbar i mitt tårtkök en dag som denna. Utan den skulle det inte gå.
Här är dagens leverans. Beställningen var en klassisk vit tårta med röda rosor, och med någon form av anknytning till brudparets olika nationalitet. Jag valde att göra små Norska och Svenska flaggor i marsipan som jag sedan stack hjärtan ur. Flagghjärtanen blev riktigt gulliga.
Jag kände dock en viss tveksamhet då de skulle sättas dit, som sista pricken över i’et. Men efter mången omflyttningar och både reducering i storlek och antal så blev jag till sist riktigt nöjd. Jag själv har lite svårt för flaggor (själv tycker jag bara de hör hemma i toppen av en flaggstång eller på aktern på båten) och jag ville absolut inte göra ett flaggspel av tårtan. Men jag blev som sagt nöjd, och slutresultatet fick nästan en lite marin antydan. Troligtvis är det väl mer signalflaggor jag associerar till då, och genast fick jag nytt stoff till min idébok. Den där boken som innehåller brillianta idéer som dyker upp när man minst anar det och som en dag ska förverkligas på en tårta…  när jag får tid.
Bild på hela tårtan finns i mitt galleri.

Dela gärna min sida:

6 thoughts on “Norsk/Svensk bröllopstårta

 1. Hej Gunilla!

  Jättefin tårta!

  När du gjorde flaggorna, hur gjorde du så att du fick till mönstret? Jag skulle behöva göra något liknande när jag ska göra en "lapptäckstårta" senare i höst, som jag fått beställning på. Och jag har funderat på hur jag ska få ihop lapparna, utan att det blir skarvar emellan.

  Hälsningar
  Maria

 2. Hej Maria,
  Flaggorna gjorde jag genom att bygga upp de olika färgdelarna i ett fyrkantigt block, som jag sedan skar skivor av, för att få flaggor.
  De är gjorda i marsipan, och då är det inget problem att få delarna att limma mot varandra. Använder man sockerpasta så måste man se till att väta ytorna lite grann med vatten när man lägger ihop dem.
  /Gunilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.