Studenttårta

Det var länge sedan jag lagt upp bilder på tårtor, men här kommer en studenttårta som nyligen avnjutits. Det var till min mans systersons student.
Perfekt tårta just nu med massor av bokstäver som övning för Cricut’en. Vansinnigt pilligt att få dit förståss, men ack så behändigt att kunna välja storleken på dem. Skulle bara önska att maskinen var metrisk…. Alltså att den pratar millimeter och inte tum. Man måste tänka till en extra gång på hur mycket en åttondels tum egentligen är.. Inget som sitter i ryggmärgen direkt.

Det kändes tokigt att tårtan inte hade någon studentmössa… så jag vevade ihop ett gäng cake-pops som ett infall en sen kväll. De blev riktigt söta. Var i valet och kvalet om bollarna skulle få smiley-fejs men tiden blev knapp så det blev ett enkelt val.
Dela gärna min sida:
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
PINTEREST
INSTAGRAM

Ny leksak i tårtköket

Jag har nyligen införskaffat en ny maskin som nu pryder sin plats i mitt tårtkök, en Cricut Cake. Den är verkligen jättekul, som en elektronisk multi-utstickare! (som ser ut som en brödlåda)

Jag har egentligen inte använt den ”på riktigt” ännu, till någon tårta. Än så länge har jag bara kört en massa tester för att lära känna maskinen och för att få bästa resultat. Maskinen är egentligen ganska lätt att hantera, men det är mycket som spelar in hur bra resultatet på det utskurna motivet blir, och där har det krävts en hel del övning (och en del fula ord under tiden…) Men nu börjar vi bli vänner och resultatet börjar se bra ut, och jag ska snart få användning för den.
Det jag tror jag kommer att ha mest användning och glädje av är framförallt bokstäverna där det är en stor fördel att man inte är låst till en viss storlek utan själv kan besämma höjden och utseendet på dem. Tänk er vad användbart! 
Dela gärna min sida:
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
PINTEREST
INSTAGRAM

Vi fyller år – vinn en Springerle form

Tänk så fort tiden går! Snart har det gått 2 år sedan jag startade webbutiken. När vi fyllde 1 år hade vi en tävling, så därför tänkte jag göra detsamma även nu. Känns ju givet att det ska vara paket och presenter när någon fyller år.

Vinsten denna gång är en av våra fantastiska Springerle formar. Om du inte vet vad Springerle är för något så finns det en hel del att läsa om det på nätet. Ursprunget är tyskt, och formarna som är gamla traditionella motiv, ofta religösa, finns numera i nyproduktion. Formarna användas för den traditionella Springerle kakan som i mitt tycke påminner mycket i konsistens om något seg spettekaka.
Men dessa formar går att använda till så mycket mer än den traditionella kakan. Jag använder sockerpasta i dem och motivet kan så sättas på tårtor, cookies eller cupcakes. Även andra pappers-pyssel fungerar.

Vinsten är en av de 4 årstiderna – Sommar. Jag tycker det passar bra när det är så mycket sommar i luften idag.

TÄVLINGSREGLER:
Gör en kommentar på detta inlägg, där du 1. svarar på tävlingsfrågan och 2. förklarar varför du vill vinna formen. Glöm inte att ange din e-mail adress.
Tävlingen pågår till den 30 maj kl. 17.00
När vinnaren utsetts får han/hon besked per e-mail och så skriver jag ett inlägg här på bloggen.


Tävlingsfråga:
Vilken krydda är det som först och främst förknippas med de traditionella springerle kakorna?


Du får gärna länka till tävlingen från din egen blogg. Det går bra att använda bilden av formen här ovanför.


Lycka till.

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD

Jag såg förresten alldeles nu att den duktige Mattias Kristiansson skrivit om Springerle kakor på sin blogg Bake My Day så sent som för några dagar sedan. Kul att de fina kakorna uppmärksammas! Hans blogg är helt klart värt ett besök för bakinspiration!
Dela gärna min sida:
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
PINTEREST
INSTAGRAM

Semesterstängt vecka 18

Nu stänger vi ner butiken ett litet tag. Sista försändelserna går iväg på torsdag (28/4), sedan skickas ingenting förrän måndag den 9 maj.

Dela gärna min sida:
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
PINTEREST
INSTAGRAM

Tårtkonst på mässa

Så här såg vår monter ut på Fest & Högtidsmässan på Hotel Selma Lagerlöf i Sunne i lördags. Vi hade med en del produkter från webbutiken och ett par utställningstårtor.
Jag höll en föreläsning för nyfikna ”sockerintresserade” vid ett tillfälle, och under resten av dagen satt jag och demonstrerade marsipanrosor och sockerblommor.
Jag hade aldrig klarat det utan fantastisk hjälp av Maria-Therese och Kajsa. Vi hade en riktigt trevlig helg tillsammans, med mycket skratt. Verkligen en upplevelse! Tusen tack för er hjälp!

Här kan du läsa mer i VF, måndag 18 april.
Dela gärna min sida:
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
PINTEREST
INSTAGRAM

Fest & Högtidsmässa i Sunne

Lördagen den 16 april är jag med på Fest & Högtidsmässan i Sunne. Mässan hålls på hotell Selma Lagerlöf 10.00-19.00, med ett fullspäckat program under hela dagen.
För er som ännu inte stiftat bekantskap med sockerkonsten så finns det möjlighet att vara med på en liten presentation/föreläsning med mig. Dels visar jag lite bilder och pratar om sådant jag gjort under åren, men visar också vilka olika material det finns man kan jobba med. Detta är en introduktion till sockerkonsten och är alltså inte direkt riktad mot er som redan håller på med tårtdekorering. Men alla är förståss välkomna. Det kostar inget att vara med på presentationen men anmälan i förväg behövs.

Jag har också en liten monter på mässan. Är det någon av er bloggläsare/kunder som ska dit, kom gärna förbi och säg hej!

Mer information om mässan hittar du här.

Dela gärna min sida:
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
PINTEREST
INSTAGRAM

Ett riktigt tårthus!

För ett par månader sedan skrev jag mycket kort om att jag planerar att byta lokal under året. Eller rättare sagt flytta verksamheten till en helt egen lokal. Det har varit en lång process att hitta det rätta stället, vi har faktiskt letat aktivt i över ett år. Men det senaste halvåret har vi koncentrerat oss på en specifik fastighet, och jag kan nu med stor glädje och stolthet säga att den är vår!

Ett stort och komplext renoveringsarbete ligger framför oss och det kommer att dröja länge än innan flyttlasset går. Men jag vill ändå redan nu visa en liten bild på bygganden. En mycket speciell byggnad får man väl säga. Vet inte om det syns så bra, men på toppen av gaveln står byggåret.. 1892.

Jag kommer att hålla er uppdaterade under året vad som händer och sker med arbetet. Jag ser verkligen fram emot att få hälsa deltagare välkomna i vad som kommer att bli en stor, ljus och väldigt speciell kurslokal!
Dela gärna min sida:
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
PINTEREST
INSTAGRAM

Steg-för-steg Duvor

Här är en liten kort steg-för-steg beskrivning hur man gör jättesöta små duvor med en ny utstickare från PME. Beskrivningen är kort för att de helt enkelt är väldigt enkla att göra.

Det fungerar bäst om man använder flowerpaste, modelleringpasta eller en blandning av sugarpaste/flowerpaste.
Börja med att forma en liten kula, och rulla den spetsig i ena änden. Placera den mitt i utstickaren. Där finns en liten grop som utgör duvans kropp.
Kavla ut pastan och gör ett utstick. Tryck sedan ner knappen på utstickaren mot arbetsunderlaget så att kropp och vingar sammanfogas. Använd sedan knappen för att frigöra utsticket.
Forma en liten näbb genom att nypa försiktigt i spetsen. Vik upp vingarna och stjärtfjädrarna.

Lägg duvan att torka över en dubbelvikt kartongbit.
Dela gärna min sida:
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
PINTEREST
INSTAGRAM

Kommande butiksstängning

Observera att webbutiken är stängd under vecka 11 och 12.
Alla beställningar som kommer in i perioden 11/3 till 20/3 skickas måndagen den 21/3. Alla beställningar som kommer in därefter skickas måndagen den 28/3.
Sen har vi öppet som vanligt igen.

Dela gärna min sida:
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
PINTEREST
INSTAGRAM