En stor bröllopshelg

Den första helgen i augusti måste vara en av de största bröllopshelgerna under året. Förutom att både jag själv och min syster valde denna helg då vi gifte oss (dock helt olika år) så syns det också väldigt tydligt på antalet tårtförfrågningar. Jag blev tidigt uppbokad för en tårta till denna lördag och tog dessutom på mig ytterligare en beställning för cupcakes. Därefter har jag tackat nej till ytterligare tre förfrågningar för samma dag. Så visst är det en populär helg.

Tårtan fann sin väg till Sunne igår kväll. Jag blir alltid lite extra inspirerad att göra en tårta när det inte är en alldeles strikt klassisk (vit med röda rosor typ). Denna skulle vara fyrkantig, i färgerna vitt/ivory/grönt. Helst skulle det ha varit en staplad tårta, men då den skulle transporteras en bit gjorde jag istället en pelarbyggdtårta, med de allra kortaste pelarna som finns. Det ger en illusion av en staplad tårta, men som går att ta isär. Mycket enklare att både transportera och förvara. Jag blev jättenöjd med resultatet!
Här är den minsta tårta, den var så söt på egen hand så den fick en egen bild. Bild på hela tårtan finns i mitt galleri.

Detta var den andra leveransen igår. 66 små cupcakes med en liten rosa topptårta. Det var svårt att ta snygga bilder på dessa i min nya, svarta cupcakeställning. Det var otroligt snyggt med det svarta som bakgrund, men alltså en liten utmaning för fotografen.
Det är den första större cupcake beställningen till ett bröllop jag gjort. Och jag har lite blandade känslor inför dem. De blir ju gudomligt söta och ger ett fantasiskt intryck när de står samlade på en ställning. Jag förstår varför man skulle vilja duka upp dem till fest. Men för mig som tårtdesigner är det inte den stora designutmaningen, utan känns lite som löpande band produktion. Men det är kul att göra några emellanåt, och de blir ju som sagt väldigt imponerade i samlad trupp.
Jag kan också säga det att jag är oerhört glad att jag snart kommer att flytta till en ny, större lokal! Mitt lilla tårtkök blev tämligen välfyllt när man jobbar med 70 cupcakes på en gång.
Nästa helg väntar 60 minitårtor…..
Dela gärna min sida:

One thought on “En stor bröllopshelg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.