En mjuk och bra sockerpasta

Ni som följer bloggen har kanske i tidigare inlägg lagt märke till att jag börjat med en ny sockerpasta; ”Snövit”. Det började som en test för att se om jag kunde hitta en som är bättre än min förra. Den har nämligen tyvärr visat sig vara lite ojämn i kvalitén från tillverkaren och det finns inget som är så frustrerande som att stå och arbeta med en produkt som är undermålig, när man har en viktig tårta att leverera. Så därför har jag testat en del andra sockerpastor under en längre tid och har nu äntligen hittat en som fungerar, och som jag dessutom kan få tag på utan förseningar och krångel.
Jag ser bara fördelar med den. Den är mjuk och bra att arbeta med, blir inte jättehård när den stått i kylen, är vit och fin, men bra att färga in, har en neutral smak (som inte konkurrerar med tårtans innehåll), innehåller inget gelatin och är dessutom prisvärd. Kan det egentligen bli bättre??

Jag lägger med en bild på den. Ganska fånig bild egentligen, det är ju bara en vit klump, och säger egentligen inte så mycket. Men jag har ingen annan bild.

Förutom de senaste tårtorna jag gjort förståss, då det är den jag jobbat med. Bläddra bakåt lite bland inläggen om du vill kika på dom. Bl.a den senaste bröllosptårtan i lila/guld och den gröna tårtan med orkidéer är täckta med denna pasta.

”Snövit” finns tillgänglig i min butik, för er som vill testa.

Dela gärna min sida:

5 thoughts on “En mjuk och bra sockerpasta

 1. Gunilla,Kan du sende til Danmark? Jeg har haft store problemer med bakels som revner og er meget blød at arbejde med. Så jeg er selv ude og lede efter en ny version.

  Kram Louise

 2. Hej Louise,

  Jadå, jag kan sända till Danmark. Dock blir frakten lite dyr. Men kika in i butiken så ser du vad det kostar. Välj "Danmark" i adressfältet, så ser du vad det går på.

  Kram/Gunilla

 3. Hej Gunilla,

  Vad kul att du också har upptäckt snövit sockerdeg! Jag har använt den i ett par år nu, och tycker att den är en mycket bra produkt. DEn är väldigt lättknådad som betyder mindre slit på kroppen (bra för mig som använder 600 plus kilo SP per år!

  Ha det bra,

  Shelley
  (Ultimate Cake)

 4. den här måste jag testa! Har hittills använt bakels pettinice och ballinas, men är inte helt nöjd med någon av den. ska nu testa jennifer donts (sugar delites.com) recept på vit choklad fondant, men nu vet jag vad jag ska testa efter det! Tack för tips!
  Förresten, behöver denna sugarpaste "isoleras" med smörkräm, eller kan man ha lättare frostings under den utan att den svettas?

  Tack på förhand,
  Linda

 5. Hej Linda,

  Nu använder jag alltid smörkräm under täcket så jag har svårt att svara på hur lätt den löses upp. Jag får se om jag kan få tid att göra ett litet test utan smörkräm vid tillfälle…

  /Gunilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.