Den stulna tårtan

Jag fick just upp ögonen för en tävling ”Pimp your Cake” som arrangeras av Dansukker, där man kan bidra med sina fina bakverk och vinna priser. Och hör och häpna – en tävlingsdeltagare har ställt upp i tävlingen med en av mina tårtor !!! Deltagaren kallar sig KatSnigel och har alltså stulit min bild! Så trist att se. Bidraget kommer väl snart att plockas bort av Dansukker (får man hoppas), men är ni nyfikna så är det bild nr 145. Så för er som inte hinner se den, här är så en favorit i repris – min rosa slottstårta som jag gjorde till en arbetskamrats dotters födelsedag för ett tre år sedan:
Och så en liten kommentar angående copyright, ifall det skulle vara någon som inte känner till det fenomenet. Det är alltså olagligt att stjäla andras bilder. Även om de finns tillgängliga på nätet. Bara för att man kan stjäla något innebär inte att man får stjäla.

Dela gärna min sida:

17 thoughts on “Den stulna tårtan

 1. Men så otroligt fräckt!! Ser fler bidrag jag känner igen bla från cake wrecks, tror knappast att någon bagare i USA har anmält sig till tävligen…

  Urs så tråkigt med sådana människor!! Skicka in den själv som bidrag, du har god chans att vinna 😉

 2. men så taskigt!
  har själv varit med om nått liknande, hade en bekant som beställde tårtor av mig och tog med till jobbet..senare fick jag höra att hon sagt att det är hon som gör dom .
  hon har alltså tagit beställningar och sen beställt av mig,lev och sagt att det är hon som gjort dom..det känndes kan jag säga..

 3. Ja man upphör aldrig att förvånas…
  Hur kan man med att ställa upp i en tävling med gott samvete, med någon annans arbete, och om man sedan dessutom skulle vinna göra det med gott samvete???!!!!!!
  OM DU SOM STULIT BILDEN ÄR INNE OCH LÄSER DESSA RADER SÅ HOPPAS JAG ATT DU SKÄMS REJÄLT FÖR DET HAR DU SANNERLIGEN GJORT DIG FÖRTJÄNT AV!
  Och precis som Alice säger man ser mångas arbete som cirkulerar därute under "annans flagg".
  Tur att du upptäckte det den här gången, Gunilla.
  Stor kram
  Anna

 4. Ja, visst blev det tokigt!! Frågan man ställer sig är ju Hur tänkte hon här??

  Det är ju väldigt tråkigt för Dansukker som arrangerar en så kul tävling att det missbrukas på ett sånt här sätt. Denna deltagare har lagt upp flera tårtor, inte bara min, som hon uppenbart inte gjort själv. Och det är även andra deltagare som gjort samma sak.
  Jättetråkigt.

  Bessemess, jag häpnar än en gång! Har du firma/verksamhet är det grund för åtal. Men det är ju aldrig kul att behöva dra något så långt. Antar ni inte umgås så mycket längre… 😉

  /Gunilla

 5. Så otroligt tråkigt och fräckt! Det verkar vara många som har lagt in stulna bilder, känner igen många amerikanska tårtor…

  Trist att allt skall missbrukas, hoppas det uppmärksammas från Dansukker.

  //Malin

 6. Jättetråkigt! Nu förtiden finns det en hel massa människor som inte kan skilja på mitt och ditt med tanke bl.a. all musik och filmer som tankas ner. Väldigt många tycker ju att det är helt ok. Vem har lärt dem det? Om man läser reglerna på Dansukker för tävlingen så kan man också undra. De skall ha all rätt att använda bilderna i eget bruk och syfte samt inskickad bild helst skall ha med en synlig produkt från Dansukker. Jag kan inte upptäcka att ett enda foto har någon Dansukkerprodukt synlig. Är det någon uppdiktad tävling? Gunilla, din tårta ligger foirtfarande kvar. Lotta F

 7. Så trist.
  var in där och kollade och två personer hade samma stulna bild på en skrikande bebis, där det står grattis på engelska dessutom.
  trist att tävlingen inte tas på allvar.
  kände igen flera tårtor som tillhör utlänska sidor och några tårtor till som är gjorda av andra duktiga tårtkonstnärer här i sverige.

 8. Alice – jag hittade en av dina!! Tårtan till Hugo på 1års dagen. Nr 338 just nu, på sid 57.

  Det fullkomligt kryllar av falska bidrag. Tävlingen är ju ett skämt!

  /Gunilla

 9. Ja hälften av bidragen är förmodligen inte tårtor som de själva har gjort.
  Tycker det är en märklig tävling på en sida som till stor del består av tonåringar, tittar man på de tårtor som är uppenbart stulna från usa eller liknande tillhör de yngre personer.

  Tycker de borde lägga ner hela tävlingen nu när de märker att så många fuskar. hoppas iallafall att de diskar alla bidrag som är uppenbart stulna.
  // Anna

 10. Hej igen!
  Hittade även en av mina egna alster
  bland bidragen och gick då raskt in och skaffade mig ett konto och skickade iväg en liten syrlig kommentar till den lilla tjuven, samt tog kontakt med tävlingsarrangörerna.
  Antar att du gjort detsamma Alice?
  Stor kram!
  "Gråbo – Anna" nu när vi är två Annor…
  (kan nog vara "Sockersött – Anna, den andra ;o)…)

 11. Uppdatering.

  Jag har nu fått besked från Nordic Sugar att de kontaktat Bilddagboken och bett de ta bort min bild och att de meddelar den som lagt upp bidraget.
  Var inne och kollade och tror minn är borta nu.
  (Läser man lite mellan raderna så verkar de vilja skjuta över ansvaret på Bilddagboken)

  Det verkar alltså inte som att de hade en tanke på att avbryta tävlingen. Vilket innebär att alla de tårtor som ingen reagerat på och gett dem besked om, kommer att ligga kvar. Och vill man för egen del vara säker på att det inte kommer upp någon ny bild på sina tårtor eller bakverk, får man hålla koll och bläddra igenom sk*ten igen. Sorry, men jag är så innerligt trött på att sitta och bläddra igenom dessa bilder.

  Tack för alla kommentarer förresten. Bra att det är så många som är eniga och förstår denna problematik.

 12. Men usch, vad folk är fräcka! Lite märklig tävling över huvud taget kan man tycka – orkade bara bläddra igenom de första 100 eller så, men det var ju ett sammelsurium av stulna bidrag, vanlig sockerkaka utan dekorationer, bilder på nåt helt annat än tårtor… Lägg ned Dansukker!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.