Årets första bröllopstårta

Ja, det har sannerligen inte blivit många inlägg här på bloggen på senaste tiden. Bara tre inlägg i år och det är redan i mitten av maj! Ni som känner mig vet ju att jag har en del annat för mig så det är ju av förklarliga skäl som här är så tyst. (Det kommer snart att kunna dela med mig av lite mer information och bilder om detta, så håll ut!)

Men idag har jag alltså ett litet inlägg att dela med mig av, nämligen leverans av årets första bröllopstårta!
Brudparet ville ha hjärtformade tårtor i vit marsipan med pärlemor effekt (syns som vanligt dåligt på bild), vita rosor, mörklila prärieklockor, små vita stjärnformade blommor och murgröna.

Bild på hela tårtan finns i mitt galleri.

En av de bästa känslorna med en dag som denna, är känslan och lugnet som infinner sig när man just levererat iväg en tårta. Det är något speciellt med att få sjunka ner i soffan med en kaffe och en bra bok, efter flera timmars arbete. Man känner verkligen att man förtjänar en paus.

Dock blir pausen inte så lång… det är dags att sätta sig vid ritbordet för nästa projekt. En bröllopstårta till min kusins dotter som gifter sig. Alltså en speciell tårta när det är ett bröllop man själv ska vara med på, tårtan är vår present till brudparet och jag har i princip fria händer. Fria händer är alltid bäst – både för mig och för tårtan – men denna gång är det ett stort minustecken med! Bröllopet är 53 mil härifrån! Alltså är det en hel del praktiska saker att ta hänsyn till i denna design. Jag måste göra den halvfärdig innan vi åker iväg, och dekorera på plats i min mosters kök några timmar innan vigseln. Det är givetvis lättare att ta ut svängarna för designen om jag hade kunnat göra hela jobbet i min lokal. Men nu är det som det är, så vi får se vad jag kan hitta på som ändå har hög wow-känsla. Om en vecka syns resultatet här på bloggen.

Dela gärna min sida:

4 thoughts on “Årets första bröllopstårta

  1. Hej Ida,
    Jag vill minnas att jag färgade denna pasta själv och att det var en blandning av i huvudsak Grape Violet med lite Claret (båda Sugarflair). Men jag har sedan dess tagit in färdigfärgad flowerpaste, och där motsvarar African Violet denna färg bäst.
    Finns i butiken, http://www.tartkonst.se
    Hälsningar
    Gunilla Wall

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.