Tårtpassion i Allt om Mat


Så är den nu äntligen ute i butikshyllan; Allt om Mat’s festspecial. Det är fantastiskt fina bilder, tagna av Ulrika Pousette. Tårtorna pryder omslaget, men detta första uppslag inne i tidningen är det jag gillar bäst. Så skirt och romantiskt. Dessutom kom jag själv med på ett hörn. Bokstavligt talat!

Det blev verkligen jättebra. Hela 3 uppslag ger recept, vägledning och tips för att baka dessa bröllopstårtor. Det är egentligen en ganska enkel design (med mina mått) men tanken var att alla ska klara av att göra det hemma utan alltför många specialverktyg. Av utrymmesskäl visas dock inte alla steg-för-steg bilder för hur man gör rosorna, de små blommorna och rosetterna.

Utan att det egentligen var en medveten tanke så kompletterar denna artikel och min nya DVD kurs varandra jättebra. I DVD’n visar jag just hur man gör marsipanrosor och rosetter, så behöver man mer detaljerad vägledning så är DVD kursen jättebra. Dessutom kan man använda designen och recepten i tidningen, men bygga ihop dom till en våningstårta om man vill.

Dela gärna min sida:

5 thoughts on “Tårtpassion i Allt om Mat

  1. Wow Gunilla, ser sååå fint ut! Vilka fantastiska bilder och så klart urtjusiga tårtor! Jag ska absolut köpa mig en tidning idag, ska bli jättekul läsning =)

    Kram!!

  2. Det var efter detta "inslag" som jag hittade din hemsida och blogg! Har även gjort en beställning på lite utstickare som jag längtar efter!
    Ska bli en rolig sommar med mycket tårtor!

  3. Hej! TACK ska jag börja med att säga. I juli fick jag äran att baka en bröllopstårta. Jag har alltid älskat att baka men det har bara blivit vanliga gräddtårtor och mycket kakor. Men nu skulle det bli en riktig bröllopstårta. Jag letade överallt efter tips och inspiration. Av en slump såg jag ordet bröllopstårta på förstasidan på den här tidningen, slet åt mig den, sprang till kassan och sen hem och läsa. Jag använde både receptet på tårtbotten och marängsmörkrämen. Använder bara dom recepten nu 🙂 Jag täckte tårtan med marsipan och gjorde dekorationer i marsipan. Den var fylld med vaniljmousse och färska jordgubbar och alla tyckte den var fin och god. Så nöjd. Bild finns på min blogg http://mariacn.blogg.se/2010/july/brollopet-10-juli.html men jag är en usel fotograf tyvärr. Nu bakar jag jämt och funderar på att utbilda mig till bagare/konditor. Tack igen för den fina artikeln och dom bra recepten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.