Steg-för-steg – Marsipanspindlar

Här kommer nu steg-för-steg beskrivningen på de busenkla små marsipanspindlarna som jag lovade.
Jag har använt färdigfärgad svart marsipan, och en liten gnutta extra vit (det går bra med vit sockerpasta också). Verktyg som behövs är egentligen bara någonting att skära med. Men det underlättar med en kavel med distansringar och en utstickare om man vill göra många spindlar och vill ha dem alla i samma storlek. En smoother och ett modelleringsverktyg kan också vara bra. (Allt material och verktyg finns i butiken)

Enklaste sättet för att göra flera saker lika stora är att kavla ut marsipanen med hjälp av distanser (t.ex distansringar) och sedan stansa ut bitar med en utstickare. Om man använder samma distanser och samma utstickare får man alltid lika mycket marsipan i varje utstick.
Rulla sedan ihop bitarna till runda bollar. Detta är spindelns kropp.
Rulla sedan ut mer marsipan till en lång smal rulle. Ett bra tips för att få en jämn utrullning är att använda en smoother (utslätningsverktyg) för att rulla marsipanen mot underlaget.
Skär sedan marsipanen i åtta små bitar, lagom långa för din spindelkropp. (Mina kroppar var ca 20mm och benen ca 25mm långa) Olika långa ben ger olika karaktär på spindlarna, testa vilket du tycker blir bäst.
Platta sedan till ena änden på varje ben och fäst dem mot kroppen nerifrån och upp, som på bilden. Fyra ben på var sida. Lämna plats för ”ansiktet”. Ta hjälp av lite ätbart lim för att fästa benen, om marsipanen torkat till på ytan.
Rulla sedan två små kulor av den vita marsipanen och två ännu mindre kulor av den svarta. Platta till dom lite och fäst mitt fram som ögon. Först den vita kulan och sedan den svarta. Placera dem olika för en skelande/yr spindel eller en som sneglar eller bara stirrar rakt fram.
Gör sedan en liten gapande mun, alternativt en glad mun, men hjälp av modelleringsverktyg eller en tandpetare.
Sedan kan du servera dina spindlar som dom är, som godis. Eller placera dom på en tårta eller cupcakes. Till dessa cupcakes har jag kavlat ut orange marsipan och stuckit ut en lagom stor form med en rund utstickare. Är din muffins lite toppig, så skär du av den lite innan du lägger på rundeln, så får du en jämn yta att ställa dina spindlar på.
Jag gillar att de ser lite rädda ut.. Ungefär som om de fått syn på en spindel!
Lycka till.
Dela gärna min sida:

2 thoughts on “Steg-för-steg – Marsipanspindlar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.