Små mjuka pepparkaksgubbar

Jag har provbakat lite i de nya bakformarna från Silikomart. Jag kunde bara inte motstå den jättesöta pepparkaksgubbeformen! (Gingerbread Man)
Silikonformar är fantastiskt smidigt att baka i, behöver inte smörjas eller fixas med i förväg utan släpper så fint från formen och det blir jättefin yta på det bakade. Jag testade med en mjuk pepparkaka för de små gubbarna – det kändes liksom givet. Jag hade i lingonsylt i smeten – för att det är så gott….

Här är de innan och efter gräddning.

Och här är de efter de har svalnat och ploppats ur formen. De är SÅ söta! Jättekul att servera små färdiga figurer och inte en skivad mjuk kaka (trååkigt) eller en muffins i pappersform (Ok, inte tråkigt, men ändå så vanligt).

Men lingonsylt i smeten??? Det må vara jättegott, men inte helt lyckat med röda ”utslag” på de små gubbarna. Det ser helt enkelt inte så friskt ut på något sätt… Det får bli ren pepparkakssmet nästa gång. Eller kanske en chokladkaka så de blir riktigt bruna.

Dela gärna min sida:

4 thoughts on “Små mjuka pepparkaksgubbar

  1. Formarna var ju hur gulliga som helst! Jag gjorde något liknande för ett tag sen, fast min silikonform består enbart av pepparkaksgubbar, inte de där ursöta käpparna!
    Men jag håller med dig, silikon är så smidigt och det blir så bra resultat!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.