Marsipankottar

Jag fick en fråga i gästboken på min hemsida, om hur jag gjort kottarna i kottekransen. (Bild på kransen finns under Jul i galleriet)
Idéen kommer från Colette Peters bok Colette’s Christmas, som tyvärr inte längre går att få tag på. Så även om det kanske känns lite tokigt med julgodis nu i februari, så kommer här en förklaring på hur man gör:

Skålla, skala och dela mandlar i 2 delar. (Tag en kniv och dela försiktigt på längden så du får två platta delar). Forma en bit marsipan till ett litet ägg. Stick ner mandlarna runt om i ägget med den spetsiga änden neråt och den rundade sidan utåt. Stick ner så många mandlar som du får plats med så att hela marsipanbiten är fylld med mandlar. Gör en chokladglace av en god mörk choklad och vispgrädde. Till 200gr choklad använder man 2 dl grädde. Värm grädden i en kastrull och låt chokladen smälta ner i den. Låt det inte koka helt och rör hela tiden så att inte chokladen bränner vid. Tillsätt sedan 1 msk Cointreau, eller lite mer om du vill ha tydligare likörsak. Låt chokladglacen svalna något och doppa sedan kottarna upp och ner i glacen. Ställ dom att rinna av på ett galler.
Det blir jättegott!!

Dela gärna min sida:

2 thoughts on “Marsipankottar

  1. TACK, så jättemycket,dessa ska jag försöka mig på att göra nu till alla hjärtans dag och överraska min man med, han älskar allt vad sötsaker heter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.