Nu är resan över för denna gång. Tidigare idag kom jag hem från Farnham i England, och kurs hos Squires Kitchen. Det har varit tre jätteroliga dagar, med den härligt charmige Eddie Spence. En sann mästare.
Vi arbetade med Royal Icing (kristyr) i flera olika tekniker, och slutresultatet blev bl.a en vacker tårtdummy.
Det är ju alltid lite speciellt att transportera såna här saker, och det gäller att vara riktigt försiktig. Min tårta klarade sig nästan hela vägen hem…. Det gick tydligen fint att åka tåg i England och ta med den ombord på planet för när jag tittade till den på Arlanda så var den hel och fin. Men ytterligare en tågresa med ett byte klarade den tydligen inte, för när jag kom hem hade en bit gått sönder.
Så det blir ingen bild på hela skapelsen, eftersom den måste repareras först. Men lite detaljer visar jag gärna.
Snart ska jag på kurs !
Höstens kursschema
Nu har jag lagt upp kursschemat för första delen av hösten. Det kommer någon mer kurs innan jul, men datum är inte fastställda ännu.
Schemat hittar du här.
Och lägg märke till dom erbjudanden som finns, om man är flera som vill gå kurs, eller om man anmäler sig tidigt.
Hjärtligt välkomna!
Tanken bakom min blogg
Det har gått några veckor sedan jag startade denna lilla blogg. Det har redan varit en hel del besökare här, och antalet växer stadigt. Det är jättekul tycker jag.
Min tanke med att ha en blogg, i tillägg till min hemsida, är att lägga ut lite information om små saker som händer i mitt liv som tårtdekoratör. Det kan vara bilder på saker jag gjort eller håller på att arbeta med, intressanta händelser, kurser, utställningar, nya produkter etc.
Fördelen med en blogg är även att den ger utrymme för en dialog. Så därför är ni alla hjärtligt välkomna att kommentera på inlägg och ställa frågor. Kom gärna med förslag och önskemål på sådant som ni skulle vilja se mer av här.
Många bloggar fungerar som en dagbok, och många bloggare uppdaterar flera gånger per dag. Det kommer jag dock inte att ha möjlighet till, så mitt mål är minst 1 nytt inlägg per vecka nu i början, men förhoppningen är ändå att lägga upp något nytt så ofta jag bara kan.
/Gunilla
Muffinshund
Midsommarmuffins
I år blev det ingen midsommartårta hos oss. Jag hade helt enkelt inte tid, och eftersom vi inte skulle vara så många, tyckte jag det räckte med några muffins.
Hur ser det ut på insidan?
Det är sällan som jag tar bilder på mina tårtor efter man satt kniven i dom.. Men här är nu en bild på en genomskuren tårta. Det är med en av mina favoritsmaker; hallon och citron.
Sockersnäckor
Igår skulle jag göra en lite ”snabb” tårta, och gärna med sjötema. Så det fick bli en blåmelerad tårta med snäckor på, eftersom de går så fort att göra.
Jag gjorde snäckorna av sugarpaste i en snäckform, och sedan målade jag dom med pulverfärger för att ge ett naturtroget utseende. Sedan fick de en lätt spray med pärlemorspray vilket gav det sista lyftet.
Bästa arbetsunderlaget
Jag arbetar alltid på en Bake-O-Glide matta istället för de hårda plastunderlag som finns att köpa. Visst använder jag även sådana, för mindre arbeten och modellering. Men just för kavling är Bake-O-Glide helt oslagbart. Det är en tunn teflonklädd väv som är klädd med ”non-slip” på baksidan så den fastnar fint mot arbetsbänken, men går även lätt att rulla ihop för att förvaras när den inte används.
Orkidéerna på den färdiga tårtan
Så blev det då äntligen dags att sätta phaelonopsis orkidéerna på tårtan. Resultatet blev över förväntan. De är så skira och graciösa och ser nästan ut att sväva på tårtan.
Tårtan är en trevånings bröllopstårta för 55 personer. Innehållet är chokladkakor med hallonmousse och citronmousse….
Bild på hela tårtan finner du i bröllopsgalleriet på min hemsida.
Senaste kommentarerna