Fifth Avenue inspiration

I går var vi bjudna på bröllop, och jag blev tillfrågad att göra bröllopstårtan. Med fria händer ville jag förverkliga en idé jag haft sedan jag var i New York sist, närmare bestämt från ett skyltfönster på 5th Avenue. Det var en fantastisk dekor gjord av sidenband, som stilistiska rosor i mängder. Jag såg genast framför mig hur fantastiskt det skulle kunna bli i socker.
Här är en glimt av resultatet. Hela tårtan finns i mitt galleri.

Jag blev jättenöjd, och den var verkligen rolig att göra. Det tog heller inte fullt så lång tid att göra som jag från början trott, även om det var ett attans pilljobb att måla den svarta randen längst ut på kanterna.
Dessutom är det alltid kul att själv få vara med när en av mina tårtor äts, och att få höra all positiv respons. Flera gäster kom till  mig efteråt och sa att ”det var den godaste bröllopstårta jag någonsin ätit”. Det är sånt som får en att vilja hem och baka mer… 🙂

Dumt nog blev jag så betagen av skyltfönstret att jag inte kommer ihåg vilken butik det var….
Dela gärna min sida:

3 thoughts on “Fifth Avenue inspiration

 1. Åh vad härligt annorlunda! Jättesnygg och vad roligt du måste haft att få klura ut designen, det är alltid roligast när man får fria händer!
  Blev lite nyfiken på vad du hade för fyllning?
  Kram Anna

 2. Hej Anna!
  Ja denna var verkligen jättekul att göra. Gillar alltid bäst när man får "översätta" en design i ett helt annat material (med helt andra förutsättningar) till socker. Är själv så nöjd.

  De flesta tårtor i juni har vart med jordgubbar, denna i kombination med rabarbermousse. Klassiskt och gott. Jag fick ju själv vara med på detta bröllop och äta av den..:-)

  Jag kommer förretsenatt ha vägarna förbi dig inom kort och funderar på att titta förbi på en blixtvisit… Jag hör av mig!

  Kram/Gunilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.